Mit mutat meg a Gorenje hűtők adattáblája?

Két fontos adat és azok megfejtése, valamint két felesleges adat.

Megmutatom neked egy példán keresztül.

Kezdjük ennek az adattáblának a helyével, és méretével:

 • Mérete: kb 10cm x 10 cm fehér matrica , Régebben 12cm x 12 cm ezüst matrica volt. ( a német nyelvterületen akkor alakult ki a “silberplakett ” elnevezés)
 • Az adattábla helye: Mindig a hűtő belsejében van! Ennek az az oka hogy a bútorok közé ékelt vagy a spejz végébe préselt hűtőt ne keljen egy adat megnézéséért kimozgatni a helyéről. Tehát a belsejében, szemben állva a bal oldali falon. Kombinált készülékeknél általában a normál tér alsó harmadában (lehet hogy a gyümölcsfiók mögött!),de találkoztam már olyannal is hogy az alsó fagyasztótér bal belső falán szintén az alsó harmadban.

Lássunk egy példát:

Az adattáblán található adatok:

 • Az első sorban a gyártó Jelen esetben: Gorenje
 • A második sorban :
  • Tip.: HZS3369 -Sajnos számunkra ez nem hordoz sok adatot, mert a cég fennállása óta igen sok HZS3369 Tip jelű készüléket gyártott, így hát ez nem használható adat.. Az alsó ábrán látható egy kis részletben : mind HZS3369 hűtő
  • Model: RK6192AW Sajnos ez a szám sem hordoz információt a készülékünk azonosításához. Még így is 7 féle variánsban gyártotta a gyár. Csak apró eltérések voltak alkatrészenként. De időnként ezek az apró eltérések nem kompatibilisek egymáshoz, tehát a Model szám sem tökéletes a készülékünk azonosításához.
 • A harmadik sorban : FONTOS ADATOK
  • Első szám –FONTOS ADAT 1- az ART No szám: 497327/02, az alsó ábrán látható hogy az ART szám alkatrész keresés szempontjából a legalkalmasabb szám a készülék adattábláján, mert egyedileg a gyártáskor adott szám amelyből visszakereshető hogy a mi hűtőnket mely alkatrészekből gyártották:
  • Második szám –FONTOS ADAT 2- Ser No: 62830031. Ez a szám a készülék gyártáskor kerül rá és az első karakter a hűtő gyártási éve, a második két karakter a gyártási éven belül a gyártás hete:

A fenti példa jól tükrözi hogy a készülék korának meghatározásához használjuk a SER No számot,

az alkatrészek beazonosításához pedig a teljes ART No számot kell néznünk.

Köszönöm

VAttila

Termék értesítés Értesítést kérek a termék beérkezéséről:
Email Az email címét nem használjuk másra, csak az adott termékkel kapcsolatos beérkezésre...